Home
Otwierając własną piekarnię czy też cukiernię warto posiadać jak najlepszy sprzęt. Sklepy w internecie mają w swojej ofercie mnóstwo urządzeń i produktów wymaganych do pracy cukierni lub piekarni.


Nieodzownym elementem piekarni będzie wygodny stół roboczy. Warto wybrać taki, który wykonany jest ze stali nierdzewnej tudzież ma przydatne półki. Nie możemy też zapomnieć o meblach w kuchni takich jak szafki, wózki do transportowania towaru, jak również półki i szafki magazynujące produkty i potrzebne składniki. Następnym ważnym elementem wyposażenie piekarni będzie oczywiście piec (poszerzone informacje pod linkiem). Zależnie od tego co chcemy piec (szczegółowe informacje), taki piec powinniśmy wybrać. Za temperaturę w piecu odpowiedzialne są najczęściej grzałki rurkowe i to na ich stan i jakość należy zwrócić dużą uwagę. To one są odpowiedzialne za prawidłowe opiekanie, a też za jak najkrótszy czas pieczenia pieczywa bądź ciast. Zobacz sprawdź nasz zakład produkcyjny CENTROTHERM pod tym adresem.... Jeśli prowadzimy małą piekarnię lub cukiernię, obszerny piec nie będzie konieczny. Dostępne są one w wielu rozmiarach zależnie od życzeń klientów.

przykłady grzałek centro therm
Autor: http://sxc.hu
Źródło: http://sxc.hu
Poza zapleczem, ważne jest również umeblowanie samego sklepu. Lady oraz regały sklepowe to elementy, które jako pierwsze przykuwają uwagę klienta. Warto więc, aby były dobrej jakości oraz były zgrane ze stylistyką pomieszczenia. Kupując piec, zwracamy uwagę na wykorzystywane grzałki, kupując witryny do wyrobów cukierniczych trzeba upewnić się, że stosowany agregat podoła naszym potrzebom. Wyroby cukiernicze powinny być przechowywane w odpowiedniej temperaturze, każda przerwa w pracy witryny może spowodować zmarnowanie się produktów. Nie możemy również zapomnieć o dobrej jakości krajalnicy do pieczywa. Coraz częściej klienci proszą o krojenie pieczywa, jest to zatem istotny element wyposażenia prowadzonego sklepu.


Sprawne grzałki w piecu oraz szybka praca piekarzy to pewny sukces piekarni. Ważne jest, żeby słuchać klientów oraz dopasowywać swoje wypieki do ich potrzeb, sprzedając na przykład pieczywo bez glutenu dla alergików. Piekarnię odwiedzamy każdego dnia, więc należy zadbać o to, by był to sklep przyjazny dla klientów oraz był jak najlepiej wyposażony.